Havneområdet omkring Dollys

November 26, 2014

Her på Dollys føler vi os meget priviligerede over, at vi har fået muligheden for at drive restauration på havnen. Det er et smukt, gammelt, industrielt område. Af samme grund har vi lavet en lille billedsamling af havnens bygninger og områder med tilhørende beskrivelser. God fornøjelse!

 

Dollys bygning

Dollys har fået fornøjelsen af at overtage havnens gamle varmestue til drift af restauration.I 1911, hvor bygningen blev opført, fungerede den som varmestue for havnearbejderne. Her var der et sted, hvor man kunne tilbringe tiden, hvis der manglede arbejde. Denne bygning gjorde en del ægtekvinder glade, da deres mænd ikke tilbragte de arbejdsløse timer på det lokale værtshus.Fredag den 1. april i 2011 overtog Dollys bygningen og har siden da drevet restaurant her.

 

Stykgodspakhuset 

Stykgodspakhuset er designet af den senere kongelige bygninginspektør Viggo Norn, som indtil 1921 havde sit virke i Horsens.Bygningen er fra 1913 - samme år som havnekontoret.Det gamle stykgodspakhus står foran nogle ændringer. I fremtiden er der planer om, at man vil lave et fødevaremarked, hvor private købmænd kommer og sælger deres varer. Dette vil bidrage yderligere til livet i industrihavneområdet.

 

 

Bestsellerbygningen - den gamle toldbod

Denne bygning fungerer lige nu som rammerne for Bestsellers og Hays administration i Horsens.Selve bygningen blev færdigopført i 1914 af Viggo Norns forgænger Hack Kampmann. Siden da er bygningen blevet renoveret med en loyalitet for bygningens udseende, hvilket har haft som resultat, at bygningen i grove træk ligner sig selv i sin originale form. Bygningen har fungeret som toldbod igennem en længere årrække, og ved sin opførsel var den faktisk Danmarks største toldbod set relativt i forhold til byens indbyggerantal.

 

 

Havneområdet

Nede på Dollys er vi meget glade for industrihavneområdet, som vi mener har en autentisk charme over sig. I baggrunden ser man en losseplads, og man kan lige ane, at der stikker et metalkors op. Ved siden af ligger HK og viser, at der stadig er masser af industri i industrihavnen.Vi værdsætter meget vores mulighed for at bidrage til industrihavnens liv. Det lidt grovkornede miljø synes vi er fantastisk til driften af vores restaurant.

 

 

Den gamle fiskefoderfabrik

I området lige ved siden af vores restaurant ligger den gamle fiskefoderfabrik. Her er der ligesom med Stykgodspakhuset planer om at nyskabe i fremtiden. En del af planerne går ud på, at man vil rive bygningerne på billedet ned og bygge nye op, som skal fungere som bibliotek, boliger og erhvervsdrift. På den måde udvides havneområdet, og flere mennesker vil komme til at færdes her som en del af deres dagligdag.

 

Please reload

Seneste indlæg

December 4, 2013

Please reload

Følg os på
  • Facebook Basic Black
0

DOLLYS    I       HAVNEN 15    I      8700 HORSENS      I      75 62 34 81

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

© 2013 Dollys