En lille historie om Dolly

November 26, 2014

I dag kommer et lille historisk indslag om Dollys. Hvorfor hedder restauranten, som den gør, og hvad hvad er ´Dolly´ egentligt for en størrelse?

Mange spørger os, hvorfor restauranten hedder ”Dollys”, hvilket også må siges at være et lidt atypisk navn til en restaurant, der for det meste holder sig til det traditionelle, danske køkken. For at besvare det spørgsmål skal vi nogle år tilbage – faktisk helt tilbage til 60´erne, hvor Clara Elisabeth Dahl Jensen, som dengang var og stadigvæk er kendt i folkemunde som´Dolly´, stoppede med at være servitrice på Eksportstaldene og blev selvstændig stifter af Rytterkroen.
Rytterkroen, som på mange måder var en spirituel forgænger til Restaurant Dollys, eges og drives af Dolly med hjælp fra hendes sønner: Bent og Poul Dahl. Ikke nok med det, startede hun også i 1969 et værtshus, som var kendt som 12´eren, hvor mangen en horsensborger fik lidt godt til halsen fra tid til anden – både af stegt flæsk og vådere varer. 
Disse to beværtninger blev drevet af Dolly parallelt, og hun havde altså nok at se til – Dolly var en dame med gang i! Hun valgte dog kort efter at fokusere på 12´eren, som i perioden viste sig at være en lukrativ forretning. Hun solgte Rytterkroen for 150.000kr.
Dolly fik igennem projekterne opbygget sig et renomé i Horsens og omegn som en kontant, retskaffen og arbejdsom dame, som var meget udadvendt. Derfor er hendes navn stadigvæk på manges læber den dag i dag!

Nå, men tilbage til de mere moderne tider.

I 1993 lukkede 12´eren, og samme år åbnede hendes søn Poul Dahl en restaurant. Restauranten havde han valgt at opkalde efter sin vellidte mor, hvis kælenavn jo var Dolly – Restaurant Dollys var født på Havnealléen, hvor havnebodegaen ”Gasten” før havde sit domæne! 
En del af idéen med at navngive den nyskabte restaurant ´Dollys´ var, at viderebringe hendes minde i Horsens, da hun var en dame med karakter, og fordi hendes navn vidt og bredt var forbundet med en kvalitet, som vi håber at bringe videre. Dette gør vi blandt andet ved at benytte hendes originale opskrift på det stegte flæsk, som vi er kendte for! 

Clara Elisabeth Dahl Jensen som hun fremgår i Horsens AKTUELTs artikel fra engang i 60´erne. Overskriften er "Elisabeth af Horsens - Dolly har erobret et vigtigt støttepunkt i byens restaurationsliv".

Det samme billede har vi hængende i stuen på restauranten!

Her er den originale artikel fra Horsens AKTUELT, hvor det fremgår, at Dolly nu har solgt Rytterkroen!

Dollys gamle lokaler. Sådan så det ud, hvor vi lå før, i de helt gamle dage!

Rytterkroen set udefra i det herrens år 1965.

Rytterkroens facade i 1963.

Det lokale slæng, der nyder en kold fadøl på en solskinsdag. Det ser behageligt ud 

 

 

 

Please reload

Seneste indlæg

December 4, 2013

Please reload

Følg os på
  • Facebook Basic Black
0

DOLLYS    I       HAVNEN 15    I      8700 HORSENS      I      75 62 34 81

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

© 2013 Dollys