Snapseflamberede stegte sild

February 11, 2014

Sild

 

20 hele fileterede sildefileter (gerne små) fra din fiskehandler

1 stang peberrod

Grov dijonsennep

Flagesalt & friskkværnet peber

Durummel til panering

Smør og rapsolie til stegning.

 

Klip rygfinnerne af sildene og læg dem fladt ud på et rent bord med skindsiden

nedad. Drys med flagesalt og kværnet peber, og lad dem ligge et kvarters tid, så

saltet trækker lidt af væden ud, da det giver en fastere sild. Smør nu lidt grov

dijonsennep ca. en teske på hver filet, riv peberrod fint over og luk silden sammen

midt på og tryk let sammen. Vend sildene i durummel og steg dem på en varm

pande med rigeligt fedtstof i form af halv rapsolie og halv smør. Steg dem ikke helt

igennem, men sørg for at sildene har en god stegeoverflade. Læg sildene forsigtigt

i en tætsluttende beholder

 

Krydderier til lage

 

2 tsk. gule sennepsfrø

1 knsp. chili

1 tsk. hel peber

2 tsk. korianderfrø

1 tsk. kommensfrø

1 knsp. Muskatnød

1 tsk. fennikelfrø

2 stk. enebær

3 laurbærblade

 

Krydderierne tørristes kort på en pande,  og hældes i nedenstående lage.

 

Lage:

 

1 liter lagereddike

1 dl. snaps

1,5 dl. portvin eller sherry

2 dl. balsamico

600 g. brun farin eller muscovadosukker

2 grofthakkede skalotteløg

½ stang peberrod

 

Ovenstående bringes til kogepunktet og hældes skoldhed over sildene i

beholderen, læg gerne en lille tallerken ovenpå så alle sildene forbliver nedsænket

i lagen. Sæt låget på og kom direkte på køl. Sildene holder sig fint på køl i op til to

måneder, så længe man kun tager af beholderen med rene redskaber. Sildene skal

helst trække et par dage i lagen før man begynder at bruge af dem.

 

Ved servering:

 

Steg sildende kort på en varm pande med brusende smør (sildende skal kun lige

lunes), smid 4-5 cocktailtomater på panden for hver sild, og flambér med snaps, lad

herlighederne karamellisere et øjeblik på panden.

 

Server sildende med tomaterne, et drys finthakket purløg, groft rugbrød, smør og fedt

Please reload

Seneste indlæg

December 4, 2013

Please reload

Følg os på
  • Facebook Basic Black
0

DOLLYS    I       HAVNEN 15    I      8700 HORSENS      I      75 62 34 81

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

© 2013 Dollys