Confiterede andelår

December 4, 2013

  • 4 andelår

  • 500 g andefedt

  • 3 fed hvidløg

  • 2 kviste frisk timian

  • 2 kviste frisk rosmarin

  • 6 laurbærblade

  • 1 spsk. groft knuste peberkorn

  • 1 spsk. sukker

  • 2 spsk. salt

  • Ca. 1 l. andefedt (fås hos slagteren)

 

     Knus alle de andre ingredienser, bortset fra fedtet, i en morter og gnid lårene ind i blandingen. Når du bruger friske krydderurter, er det vigtigt at de er grundigt rengjorte, så der ikke er det mindste jord på dem.

     Kom køkkenfilm over og lad stykkerne trække natten over i køleskabet.

Dagen efter smeltes fedtet i en gryde, og andestykkerne kommes i efter at være nænsomt skyllet fri for salt og krydderier. De skal være helt dækkede af fedtet.

     De koges forsigtigt i ca. 2½-3 timer, eller til de er meget møre. Sørg for at fedtet ikke bliver for varmt, for stykkerne må ikke stege, kun simre ganske svagt.

     Kom andestykkerne i en beholder med tætsluttende låg og dæk dem med det siede fedt. Andelårene kan holde sig i køleskab i omkring 6 måneder, og man kan bruge af det lidt efter lidt, blot andelårene er dækkede med fedt.

     Ved servering, steges de uden fedtet i ovnen i et kvarters tid på 220C. Man kan også stege dem på panden i lidt af andefedtet, steg først med skind siden nedad, pas på skindet ikke hænger fast i panden.

 

Please reload

Seneste indlæg

December 4, 2013

Please reload

Følg os på
  • Facebook Basic Black
0

DOLLYS    I       HAVNEN 15    I      8700 HORSENS      I      75 62 34 81

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

© 2013 Dollys